Луцький міськрайонний суд 9 липня ц.р. призначив військовослужбовцеві, який підірвав ручну гранату на вул. Ковельській у м. Луцьку, 60 діб арешту без права внесення застави. Йому загрожує навіть пожиттєвий термін ув’язнення. А все через неконтрольовані емоції, які переповнили душу внаслідок конфлікту з іншим водієм…

Як відомо, орієнтовно о 20:50 7 липня на вул. Ковельській у м. Луцьку пролунав вибух. Свідки події розповідали, що на дорозі стався конфлікт між водіями, які зупинилися на червоне світло світлофора. Один із учасників розбив іншому мобільний телефон, а другий… кинув гранату на проїжджу частину. Потім прибули криміналісти, вибухотехніки і медики. А патрульні поліцейські навіть затримали кількох громадян, які порушували правопорядок…

8 липня поліція повідомила про особу чоловіка, який 7 липня кинув ту кляту гранату. Йому 35 років, він житель Луцького району. Служить в одній з військових частин. Щодо другого учасника конфлікту, то про нього не відомо нічого.

На превеликий жаль, внаслідок вибуху травмувалося  п’ятеро людей. Станом на ранок 8 липня четверо із них перебували у лікарні. Двоє в реанімації, у важкому стані.

Про вердикт служителів Феміди «Суспільному. Волинь» розповіла речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

З її слів, чоловіку, який є чинним військовослужбовцем однієї з волинських військових частин, інкримінують статі ч. 2 ст. 15 п.п. 1,5 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) КК України.

У разі доведення провини у суді йому загрожує довічне позбавлення волі.

Роман УСТИМЧУК.

На фото «Суспільного. Волинь» і «Волинської служби новин»: на місці вибуху ручної гранати на луцькій вул. Ковельській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *