«Кіборг» «Сігл» загинув за кермом «Harley Devidson»…

Чайка Павло офіцер ДШВ ДТП загинув Хорохорин

Сьогодні поховають героїчного воїна-десантника Павла Чайку. Розслідування встановить, чому внаслідок моторошної автокатастрофи загинув молодий офіцер незадовго Дня захисників і захисниць України неподалік смт Торчин Луцького району. Але повного лицаря ордена «За мужність» уже не повернути…

На дорозі поблизу села Хорохорин Луцького району 29 вересня у ДТП загинув військовослужбовець ЗСУ, капітан, оборонець Донецького аеропорту Павло Чайка.

Що відомо на цей час?

Павло Чайка родом із м. Рожище, почесний громадянин міста. Разом із дружиною проживав у м. Києві.

Свого часу навчався на юридичному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки (тоді СНУ). Потім служив строкову у десантно-штурмових війська з у м. Миколаєві. Він служив у армії як контрактник із 2007 року. Брав участь, зокрема, в обороні Донецького аеропорту та воював під час АТО/ООС на Дебальцівському плацдармі. Там отримав перше офіцерське звання та птозивний – «Сігл».

Був нагороджений орденом «За мужність» тричі: III ступеня – 8 липня 2014 року, II ступеня – 4 грудня 2014 року, а I ступеня – 26 лютого 2015 року. Також у 2016 році він став «Народним героєм України» і отримав нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі» III ступеня.

За даними правоохоронців, 36-річний житель Київської області, керуючи мотоциклом «Harley Devidson», виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем «Ford Fusion», за кермом якого перебував 30-річний житель м. Володимира. За деякими даними, теж військовослужбовець.

Унаслідок зіткнення мотоцикл загорівся, його водій загинув. Також зазнала незначних тілесних ушкоджень пасажирка легковика, дружина водія.

Наразі військові і правоохоронці проводять власні розслідування з приводу трагедії.

З Павлом Чайкою, командиром взводу десантників, прощатимуться у рідному місті 2 жовтня.

 О 12:00 – прощання біля батьківського дому в Рожищі, потім громадська панахида та чин поховання.

У нього залишилися батьки, дружина та рідна сестра…

Остап КАЛИНА.

На фото «Суспільного» та пресслужби Патрульної поліції Волині: таким був Павло Чайка; Міністр оборони Степан Полторак вручає «Сіглу» орден «За мужність» І ст.; на місці кривавої ДТП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *