Втратила все за якихось 600 «баксів»…

Військовослужбовиці Луцького міського Територіального центру комплектування і соціальної підтримки, яку звинувачують в отриманні хабаря в сумі 600 доларів США, правоохоронці повідомили про підозру. А в Оперативному командуванні «Захід» Сухопутих військ Збройних Сил України вкотре закликали громадян не порушувати чинного законодавства, а в разі проблем зі співробітниками ТЦК та СП звертатися на «Гарячу лінію».

Про оголошення підозри повідомила пресслужба Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону:

«За процесуального керівництва прокуратури повідомлено про підозру військовослужбовиці Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України, передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна).
За даними слідства, 42-річна провідна спеціалістка відділення обліку мобілізаційної роботи за гроші обіцяла не створювати штучних перешкод в оновленні облікових даних та продовженні бронювання трьом військовозобов’язаним працівникам державного підприємства критичної інфраструктури.

У разі відмови надати хабар цих працівників було б призвано до лав ЗСУ під час мобілізації в період дії правового режиму воєнного стану».
Затримали підозрювану у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання 600 доларів США неправомірної вигоди.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.

Наразі вирішується питання про обрання для неї міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших посадових осіб.

Оскілки в ОК «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України нульовий рівень терпимості до порушників чинного законодавства з системи ТЦК та СП, та там нагадують:

«В ОК «Захід» СВ ЗСУ побудовано якісну систему зворотнього звʼязку та оперативного реагування на будь-які проблеми і зловживання в ТЦК та СП. Просимо всіх, хто стикається з протиправними діями військовослужбовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, має питання щодо мобілізації та військового обліку у своєму регіоні, звертатися:

Волинський ОТЦК та СП: (066) 033 79 88 (08:00-18:00).

Гаряча лінія ОК «Захід»: 0 800 500 410».

Сергій ШРАМЧУК.

На фото пресслужби Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону: під час затримання підозрюваної.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *