«Дир-дир» від ухилянтів не пройшов…

У 26 червня збірна України зустрічалася з Бельгією у матчі третього туру групового раунду Євро-2024. Проблеми зі стартовим складом та примітивна тактика і стратегія подарували нічию, але цього виявилося замало для продовження боротьби. Команда Серія Реброва набрала стільки ж очок, як і суперники, але достроково залишає турнір… Хто винен і що робити?

Головний тренер «синьо-жовтих» Сергій Ребров здивував стартовим складом на гру, випустивши на поле одразу двох форвардів та п’ятьох захисників. Зрештою, наставнику українців доводилось у цьому матчі обходитися без травмованих Михайла Мудрика та Віктора Циганкова. Водночас на поле повернувся Віталій Миколенко, який пропустив після ушкодження ігри з Румунією та Словаччиною.

Але ці перестановки нічого не дали. Як і прогнозував наставник румунської команди, Бельгія в цьому матчі виграти не змогла. Але й нульової нічиєї їй вистачило, щоб набрати 4 очка та посісти 2 місце в групі. Першими стали румуни, завдяки розгромній перемозі над українцями 3:0 та нічиєї 1:1 зі словаками, останні ж посіли 3 сходинку та також вийшли в наступний етап турніру.

Отже, «синьо-жовті» показали гру, але не результат. Хоча свіжий Руслан Малиновський під завісу гри міг створити чудо: прямим ударом із кутового він ледь не вразив ціль, але голкіпер бельгійців зловив м’яча буквально на лінії воріт!

Але проблема й у тому, що ледь не півкоманди Сергія Реброва належить до списку ухилянтів від військової служби! Міністерство молоді та спорту України внесло до списку тих спортсменів, які виїхали у відрядження з країни та не повернулися, таких гравців національної збірної з чоловічого футболу як Анатолій Трубін, Артем Довбик, Михайло Мудрик та Ілля Забарний. Є й інші, хт о мобілізаційного віку, давно за кордоном і захищати Україну не поспішає…

Тому відсутність патріотизму є також одним із чинників, які зрештою негативно вплинули на результат.

Так чи інакше, Сергій Ребров і його підопічні пробилися в фінальну частину Євро-2024 та не осоромилися там. Хіба що гру з румунами, підсумки якої виявилися трагічними, треба записати в пасив…

На майбутнє наставникам «синьо-жовтих» варто відмовитися від практики московського «Спартака» грати короткими пасами (так званий «дир-дир»), безпідставно віддавати м’яч захисникам і воротареві, а повернутися до стилю гри найкращих українських клубів зі стрімкими залученням флангів під час атак, удари по воротах суперника з будь-якої дистанції, пресинг по всьому полю.

Але для цього треба бути вольовими справжніми чоловіками…

Роман УСТИМЧУК.

На фото порталу «Іспорт»: епізод драматичного матчу Україна – Бельгія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *