У Луцькій громаді збудують сміттєпереробний завод 

Цього тижня було виділено перший грант для технічного консультанта для написання техніко-економічного обґрунтування щодо будівництва сміттєпереробного заводу.  

Про це стало відомо під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради. 

“Уже підписаний договір з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку. Зараз готується  техніко – економічне обґрунтування. Маємо великі шанси на отримання грошей, в тому числі ми розраховуємо і на отримання грантів: це і кошти пільгового кредиту, і грантові кошти. Зараз ведемо активну роботу щодо будівництва цього заводу. Володимир Віталійович їздив у Варшаву, де підписував попередній кредитний договір з ЄБРР, спілкувався з нашими партнерами, робота ведеться. Під час конференції в Берліні щодо відновлення України, я теж спілкувався з партнерами Європейського Банку Реконструкції та Розвитку,”- наголосив Ігор Поліщук.  

Як повідомив Володимир Марцинюк, директор спеціального комунального автотранспортного підприємства “Луцькспецкомунтранс” загальна вартість робіт на реконструкцію старої частини полігону для збору твердих побутових відходів в селі Брище становить 600 млн грн. 

“З метою раціонального використання бюджетних коштів, які на сьогодні є обмеженими, цього року виділено лише 10 млн грн. Тому ми розділяємо роботи на кілька етапів. Щонайперше — це відведення дощових вод по периметру. Там де є необхідність будемо здійснювати ґрунтові роботи. Йдеться про північно-східну частину полігону. Тендер вже проведено, є переможець, договір підписано,”- зазначив директор підприємства. 

Згідно з рішенням цього року на полігоні у селі Брище будуть виконані роботи з формування профілю і технічного покриття ґрунтами (захисний технологічний екран) в північно-східній частині існуючої ділянки полігону (карта 2), а також з влаштування водовідвідної канави № 2 і вихідного оголовка, що проходить через ділянку поводження з фільтратом. 

Наш кор. 

Фото ілюстративне. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *