Пальне подорожчає. Що відомо.

пальне

В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального. Комітет ВР схвалив до другого читання законопроєкт про підвищення акцизів на пальне. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав народний депутат Ярослав Железняк.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, Комітет схвалив з другого читання документ про підвищення акцизів на пальне – №11256-2.

Цей законопроєкт набуває чинності від 1 вересня.

“По факту залишили версію, яка була в Уряду до першого читання. Так повернули підвищення оподаткування акцизів на скраплений газ (тільки з 2028-го не 277 євро, а 250 євро зупиняється)”, – наголосив Железняк.

Як поділився генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак, це стане причиною того, що можуть зрости ціни на всі товари й послуги, навіть на квитки залізниці.

“Ми матимемо черговий виток інфляції. Бо вартість дизельного пального і меншою мірою бензину входить до собівартості майже усіх товарів і послуг, які виробляються в Україні”, – пояснив він.

Гусак нагадав, що останнім часом через перебої з електропостачанням зростає питома вага дизельного пального в залізничних перевезеннях. Тому, найімовірніше, буде здорожчання залізничних перевезень і відтак – здорожчання майже всіх товарів і послуг в економіці України.

“Кожне підвищення акцизів, кожне підвищення тарифів державних монополій означає, що частина українських підприємств припинить свою діяльність, своє існування і вже не відновить роботу після перемоги України. Але ми дуже чітко розуміємо необхідність залучення додаткових коштів для бюджету, насамперед для фінансування Збройних сил України”, – підсумував гендиректор Федерації роботодавців транспорту.

Наш кор.
Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *