У Луцьку вшанували пам’ять видатної волинянки Лесі Українки 

Сьогодні 111-та річниця від дня смерті видатної української поетеси, драматургині, письменниці, перекладачки, культурної діячки Лесі Українки. Її вклад в літературу та культуру важко переоцінити. Леся Українка створила близько трьохсот творів, серед яких: поезії, прозові тексти, драматичні твори, літературно-критичні статті, публіцистика, переклади з іноземних мов. 

Про це інформує Луцька міська рада. 

Творчість Лесі Українки, яка не втрачає своєї актуальності й зараз, пронизана філософією, історією, любов’ю до рідної землі. Вона є символом боротьби за національну самобутність. На жаль, важка хвороба обірвала її життя у 42 роки. Померла видатна українка 1 серпня 1913 року у місті Сурамі (Грузія). Похована на байковому кладовищі у Києві. 

Вшанувати пам’ять видатної волинянки прийшли заступник міського голови Ірина Чебелюк, обласна влада, культурні діячі, громадськість міста. Під час заходу священнослужителі відслужили панахиду за упокій Лесі Українки. Присутні поклали квіти до її пам’ятника та вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав свої життя за Україну — наших Героїв. 

Наш кор. 

Фото міськради. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *